Lamons Nieuwe Pakkinghandboek is gepubliceerd!

In januari publiceerde Lamons de eerste belangrijke revisie van het Pakkinghandboek in meer dan 30 jaar. Deze aanzienlijke herziening van het Pakkinghandboek omvat gemoderniseerde informatie die door de laatste dertig jaar heen is verzameld en geconsolideerd tot een eenvoudig te gebruiken gids voor de juiste keuze van pakkingen en steunbouten, met sectorreferenties, berekeningen en details. Het Pakkinghandboek kan door elk niveau gebruiker gebruikt worden. Het introduceert de termen uit de sector, de verschillende soorten pakkingen en steunbouten, en technische gegevens. Het Pakkinghandboek is ook een goede opfrisser voor veteranen uit de sector en een handig hulpmiddel als u informatie over pakkingen en steunbouten voor een specifiek systeem zoekt.
Als inleiding tot een serie fragmenten uit ons Pakkinghandboek beginnen we met een overzicht van wat u er in vindt.

Introductie, Hoofdstuk 1 & Hoofdstuk 4

De introductie omvat maar is niet beperkt to onderwerpen als "Waar worden pakkingen voor gebruikt?", "Een afdichting uitvoeren", en "Flensafwerkingen". Deze en andere onderwerpen in de introductie geven een algemeen beeld van de doelstellingen van afdichtingen, soorten flenzen en kenmerken, en materiaaloverwegingen.
Hoofdstuk 1 van het Pakkinghandboek dekt een breed bereik aan pakkingtypes, van non-metallic tot semi-metallic tot metalic afdichtingen die u kant en klaar in de sector vindt. Dit onderdeel geeft duidelijke overzichten van standaard afmetingen van afdichtingen (zacht, spiraal, Kammprofile, golf, RTJ) voor bijna alle flenstypes, waaronder: ASME B16.5, DIN, AWWA C207, Slip-On, ASME B16.47 (met serie A en B voor de betreffende types), RTJ en ook Britse en Japanse normen. Voor zachte pakkingen is gedetailleerde informatie gegeven over materiaaleigenschappen, om u bij uw keuze te helpen.
U vindt in dit onderdeel ook informatie over een aantal specifieke Lamons producten zoals onze WRI-HTG, WRI-LP en Inhibitor pakkingen, technische producten die door eindgebruikers zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften. Een ander populair ontwerp uit hoofdstuk 1 dat het Kamm profile gebruikt is onze Kammpro ACHE pakking. Er zijn in zeker opzicht ringen die een kammprofiel gekregen hebben om de afdichtbaarheid van luchtgekoelde wamtewisselaars te verbeteren.
Aan het einde van het hoofdstuk worden afdichtingsringpakkingen en speciaal bewerkte afdichtingen besproken. Dit onderdeel omvat R, BX, RX, SBX en SRX voor metaal op metaal afdichtingen en hogedruktoepassingen. Het omvat ook informatie over Lamons technische producten zoals de Kammpro-ORJ, Kamm-PEG en Kammpro adapter (RTJ op RF flens). De high performance pakkingen combineren het kammprofiel ontwerp op de eigenlijke afdichtingszones van de RTJ pakkingen met een flexibel materiaal dat een lagere draagvlakbelasting en een hogere afdichting biedt en de mogelijkheid biedt om flensafwijkingen op te vangen.

Pakkinghandboek

Klik hier voor een Adobe Acrobat PDF versie van dit handboek


IntroCh1
Leeg
SpiraSealKammpro
Leeg
RTJ pagina's
Leeg
Ch4 pagina's

Hoofdstuk 4, de bijlage, omvat vele handige en bruikbare tabellen om u te helpen bij het optimaliseren van uw afdichtingen en bevestingen, waaronder: chemische compatibliteit van populaire media met metallic en gebruikelijke non-metallic afdichtingsmaterialen, temperatuurgrenzen, een tabel voor de galvanische weerstand tegen roest en details van de bevestigingen. Andere interessante tabellen zijn: temperatuur- en drukconversietabellen, hardheid conversietabellen en leidingafmetingen en -gewicht.

Hoofdstuk 2 & Hoofdstuk 3

De installatie van een pakking is het belangrijkste punt bij het uitvoeren van een afdichting die voldoet aan de hoogste verwachtingen met betrekking tot zijn doel. Hoofdstuk 2 & 3 van het Pakkinghandboek presenteren de benodigde stappen, oplossingen en technische gegevens voor een succesvolle oplossing voor gebruikelijke situaties die in u in uw dagelijkse werkzaamheden tegenkomt.
Het demontageproces voor flenzen kan basiskennis lijken, maar hier komt meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. Terwijl hij deze taak uitvoert moet de technicus de benodigde stappen nemen die hem of haar in eerste instantie beschermen, onnodige schade aan de onderhouden uitrusting voorkomen en de onderdelen op de juiste manier smeren en opslaan indien nodig. Dit geldt ook voor het weer monteren van flenzen. Er moet bijzonder aandacht geschonken worden aan de procedures voor het vervangen van pakking, hardware en het aandraaimoment. Degelijke informatie is handig en nuttig voor technici en is te vinden in hoofdstuk 2 - Pakkinginstallatie.
Kant en klare oplossingen betekenen soms een verschil tussen uren besteden aan het zoeken naar een oplossing of eenvoudig het Pakkinghandboek raadplegen en gebruiken wat anderen al met tijd en moeite voor u hebben ontwikkeld. Als gescheurde geharde ringen een lek veroorzaken in een verbinding kunt u zich voorstellen aan welke klemkracht een lekkende pakking onderworpen is. Een probleem met een PTFE (Teflon) pakking die uit een flens wordt gedrukt? Gebruik een glasgevulde PTFE, met een betere koudegeleiding en kruipbeperkende kenmerken die dit effect voorkomen of beperken. Deze situaties doen zich elk dag voor in de gas-, petrochemische- en energiesectoren. Dit soort onderwerpen wordt behandeld in het onderdeel Probleemoplossing in Hoofdstuk 2. Bovendien biedt hoofdstuk 2 duidelijke installatietechnieken. Het Pakkinghandboek is een uitstekend hulpmiddel als u een oplossing of referentie zoekt.
Technische gegevens spelen een belangrijke rol bij het toepassing- en engineering aspect van de pakkingsector, hiermee kunnen oude processen worden herzien, nieuwe processen ontwikkeld en potentiële baanbrekende technologische vooruitgang worden geboekt. Hoofdstuk 3 - Technische en design informatie biedt kant en klare formules voor het berekenen van oorspronkelijke boutbelasting, functionele boutbelasting, minimum vereiste boutafmetingen, maximale belasting op de draagoppervlakte van de pakkingflens en gedetailleerde tekeningen voor een overzicht van het ontwerp van bepaalde producten. Heeft u zich al eens afgevraagd wat het verschil is tussen 304SS en 316SS? Ze zien er hetzelfde uit en voelen hetzelfde. Het verschil en veel meer nuttige informatie is te vinden in dit hoofdstuk onder "Beschrijving van gebruikelijke metalen". Achteraf gezien heeft de sector steunbouten en pakkingen een lange weg afgelegd in de afgelopen dertig jaar. We hopen dat het nieuwe Pakkinghandboek bevestigt dat Lamons voortdurend een belangrijke bijdrage blijft leveren en zich inzet voor het verbeteren van onze sector. Digitale versies van de nieuwe Pakkinghandboeken kunnen worden gedownload op de website van Lamons en u kunt aan elke medewerker van de klantenservice of vertegenwoordiger een boekversie vragen. Klik op de Handboekafbeelding hierboven voor de Adobe Acrobat PDF versie van het handboek.
(buiten de vele informatie die te vinden is in het nieuwe Pakkinghandboek heeft Lamons ook een Application Engineering team dat u kan helpen als u vragen heeft. Neem gerust contact op met engineering@lamons.com voor uw technische vragen).